هویجپلو، نارنجی شیرازی، غذایی با سینه مرغ و برنج
هویجپلو یکی از غذاهای قدیمی شیراز است که چون هم نشاسته دارد، هم سبزیجات و هم پروتئین، غذای کاملی به حساب میآید. اگر میخواهید یک غذا با سینه مرغ پخته و برنج بپزید، هویجپلو خوشمزهترین و خوشرنگترین گزینه است.
مواد لازم برای تهیه هویجپلو
- برنج: ۳ پیمانه
- پیاز کوچک: ۱ عدد
- سینه مرغ: نیم کیلو
- هویج: ۴ عدد متوسط
- خلال بادام یا خلال پسته: در صورت تمایل نصف پیمانه
- کره برای سرخ کردن: ۵۰ گرم
- شکر: در صورت تمایل ۴ قاشق غذاخوری
- زرشک: یکسوم پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین: به مقدار لازم
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق سوپخوری
مراحل تهیه هویجپلو مجلسی
مرحله اول: سینه مرغ را به قطعات مورد نظر تقسیم و همراه با پیاز خلالی و مقداری نمک و زردچوبه، فلفل و کمی دارچین و زعفران دمکرده داخل یک ظرف با هم مخلوط میکنیم. درب ظرف رو میبندیم و دو تا سه ساعت داخل یخچال اجازه میدهیم تا مزه دار شود.
مرحله دوم: مخلوط پیاز و مرغ مزه دار شده را با مقداری روغن داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم.
مرحله سوم: وقتی مرغها تغییر رنگ دادند، نصف پیمانه آب را به مرغ اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا با حرارت پایین مرغها کاملاً بپزند.
مرحله چهارم: در این فاصله، کره را داخل یک ماهیتابه دیگر میاندازیم تا ذوب شود. حالا هویجها را که با دنده درشت و به صورت اریب رنده کردیم تا کاملاً یکدست و یک اندازه باشند، به کره اضافه میکنیم و ۴-۵ دقیقه هم میزنیم تا کاملاً بپزند.
مرحله پنجم: سپس زرشک را که از قبل با آب ولرم شستیم و آبکش کردیم، به هویج اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
مرحله ششم: خلال پسته یا بادام را اضافه میکنیم و خیلی زود مخلوط را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله هفتم: تکهای مرغ پختهشده و هویج را با هم مخلوط میکنیم و لایهلایه بین برنجی که از پیش آبکش کردهایم میریزیم و پلو را یک ساعت برای دم کشیدن روی حرارت ملایم میگذاریم.