هویج‌پلو، نارنجی شیرازی، غذایی با سینه مرغ و برنج

هویج‌پلو، نارنجی شیرازی، غذایی با سینه مرغ و برنج

هویج‌پلو یکی از غذاهای قدیمی شیراز است که چون هم نشاسته دارد، هم سبزیجات و هم پروتئین، غذای کاملی به حساب می‌آید. اگر می‌خواهید یک غذا با سینه مرغ پخته و برنج بپزید، هویج‌پلو خوشمزه‌ترین و خوش‌رنگ‌ترین گزینه است.

هویج‌پلو، نارنجی شیرازی، غذایی با سینه مرغ و برنج

مواد لازم برای تهیه هویج‌پلو

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. پیاز کوچک: ۱ عدد
  3. سینه مرغ: نیم کیلو
  4. هویج: ۴ عدد متوسط
  5. خلال بادام یا خلال پسته: در صورت تمایل نصف پیمانه
  6. کره برای سرخ کردن: ۵۰ گرم
  7. شکر: در صورت تمایل ۴ قاشق غذاخوری
  8. زرشک: یک‌سوم پیمانه
  9. نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین: به مقدار لازم
  10. زعفران دم‌کرده: ۱ قاشق سوپ‌خوری

مراحل تهیه هویج‌پلو مجلسی

انواع هویج پلو شیرازی و تبریزی مجلسی و ساده با مرغ، گوشت و بدون گوشت | مجله  کوروش

مرحله اول: سینه مرغ را به قطعات مورد نظر تقسیم و همراه با پیاز خلالی و مقداری نمک و زردچوبه، فلفل و کمی دارچین و زعفران دم‌کرده داخل یک ظرف با هم مخلوط می‌کنیم. درب ظرف رو می‌بندیم و دو تا سه ساعت داخل یخچال اجازه می‌دهیم تا مزه دار شود.

مرحله دوم: مخلوط پیاز و مرغ مزه دار شده را با مقداری روغن داخل تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم.

مرحله سوم: وقتی مرغ‌ها تغییر رنگ دادند، نصف پیمانه آب را به مرغ اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا با حرارت پایین مرغ‌ها کاملاً بپزند.

مرحله چهارم: در این فاصله، کره را داخل یک ماهیتابه دیگر می‌اندازیم تا ذوب شود. حالا هویج‌ها را که با دنده درشت و به صورت اریب رنده کردیم تا کاملاً یکدست و یک اندازه باشند، به کره اضافه می‌کنیم و ۴-۵ دقیقه هم می‌زنیم تا کاملاً بپزند.

مرحله پنجم: سپس زرشک را که از قبل با آب ولرم شستیم و آبکش کردیم، به هویج اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.

مرحله ششم: خلال پسته یا بادام را اضافه می‌کنیم و خیلی زود مخلوط را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله هفتم: تکه‌‌ای مرغ پخته‌شده و هویج را با هم مخلوط می‌کنیم و لایه‌لایه بین برنجی که از پیش آبکش کرده‌ایم می‌ریزیم و پلو را یک ساعت برای دم‌ کشیدن روی حرارت ملایم می‌گذاریم.

مجله پزشکی دکتر سلامی

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

پانزده − 11 =