روش تهیه ماهی بخارپز سریع و آسان + فیلم

روش تهیه ماهی بخارپز سریع و آسان + فیلم

این روش سالم‌ترین روش پخت ماهی در نظر گرفته می‌شود؛ به گونه‌ای که مانع از خشک شدن گوشت شده و برای پختن آن به چربی یا روغن اضافه نیاز نیست. این روش پخت با قرار دادن ماهی در یک سبد بخارپوش روی ظرف آب در حال جوش با دمای پیایین انجام می‌شود.

همانطور هم که میدانید ماهی بخارپز شده بهترین روش پخت یک ماهی است که می تواند تمامی خواص ماهی را حفظ کند 

آسان ترین و سریع ترین روش برای تهیه ماهی بخارپز مخصوص

این مطلب قابل توجه است که طعم مواد غذایی تغییری نمی‌کند. ویژگی غذاهایی که در بخار پز طبخ می‌شوند: سبزی‌های بخار پز شده، فلاونوییدها و ویتامین‌های خودشان را حفظ می‌کنند.

بخارپز کردن یک روش پخت و پر مرطوب است که با استفاده از بخاری که از آب ایجاد می‌شود، آن ماده غذایی پخته می‌شود. این روش یک روش بسیار ملایم پخت و پز است و یک گزینه عالی برای پخت مواد غذایی با بافت نرم مانند ماهی و سبزیجات است. 

برای بخارپز کردن کافی است قابلمه یا ظرف مناسب را با آب پر کنید، سپس یک ظرف مشبک روی آن قرار دهید، طوری که داخل آب فرو نرود و بالای آب قرار گیرد. ماده غذایی را داخل ظرف مشبک قرار داده و صبر کنید تا بخارپز شود.

بخارپز کردن یکی از انواع پخت و پز سالم است که در این روش مواد مغذی از آن ماده غذایی خارج نمی‌شود. به عبارت دیگر بخارپز کردن مواد غذایی باعث می‌شود ۵۰ درصد مواد مغذی بیشتر از بقیه روش‌ها حفظ شود.

روش‌های صحیح پخت ماهی که همه خاصیت آن را حفظ می‌کند

اگرچه به طور معمول آب برای بخارپز کردن استفاده می‌شود، ولی برای بخارپز کردن ماهی و مرغ به منظور طعم دار کردن آن‌ها می‌توانید عصاره مرغ، گوست یا سبزیجات به آب اضافه کنید یا حتی می‌توانید از آب میوه‌های مختلف و ادویه جات هم استفاده کنید.

وقتی شما غذا را بخارپز می‌کنید، در این روش غذا هرگز با آب در تماس نخواهد بود، بنابراین در فرآیند پخت و پز تمام ویتامین‌های ضروری موجود در مواد غذایی حفظ خواهد شد.

وقتی حرارت دادن به صورت ملایم و غیر مستقیم صورت بگیرد ساختار سلولزی بافت‌های غذایی و ترکیبات آروماتیک آن حفظ می‌گردند. فرآیند بخار پز کردن توسط آب جوش صورت می‌گیرد یعنی انتقال دهنده حرارت در این روش آب است که به طور پیوسته به بخار مرطوب تبدیل می‌شود.

این مطلب قابل توجه است که طعم مواد غذایی تغییری نمی‌کند. ویژگی غذاهایی که در بخار پز طبخ می‌شوند: سبزی‌های بخار پز شده، فلاونوییدها و ویتامین‌های خودشان را حفظ می‌کنند.

پیشنهاد مجله دکتر سلامیطرز تهیه سبزی پلو با ماهی برای عید 

.

بنابراین بخار پز کردن سبزیجات یکی از راه‌های بسیارعالی برای پخت آن‌ها است. ماهی بخار پز شده نیز بسیارعالی است زیرا طعم و مواد مغذی خود را کاملاً حفظ می‌کند که از آن جمله می‌توان به اسیدهای چرب امگا-۳اشاره کرد که در تمامی مواد غذایی دریایی یافت می‌شوند.

همچنین در طی فرایند بخار پز کردن ماهی از هم باز نمی‌شود. بهترین کار این است که یک سبد فلزی را روی قابلمه قرار دهید، سبزیجات را داخل سبد بچینید و در قابلمه را ببندید و اجازه بدهید همراه با پخت غذا سبزیجات مورد نظر نیز پخته شوند.

یا یک ظرف آب روی گاز بگذارید و در یک فاصله بسیار کم غذا را روی این ظرف قرار دهید و در آن را هم ببندید تا با بخار آب مواد غذایی بپزند. یادتان باشد که انواع سبزیجات سالادی (که اگر خام مصرف شوند نفاخ خواهند بود) را می‌توان با این روش آماده خوردن کرد.

تیهه سس ماهی بخار پز

سس ماهی بخار پز می تواند ترکیبی از رب‌ انار، گردوی آسیاب‌شده،‌ نعناع و جعفری ساطوری و مقداری هم پودر فلفل سیاه باشد که همگی آنها باید حدود 5 دقیقه باهم تفت داده شوند. درصورت تمایل می‌توانید کمی پیازداغ هم به این سس اضافه کنید. سس ماهی آبپز باید درست پیش از سرو، روی آن ریخته شود.

مجله دکتر سلامی

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

هجده + سیزده =