ترب | خواص ترب | انواع ترب | مضرات ترب

ترب | خواص ترب | انواع ترب | مضرات ترب

ترب از جمله سبزي هایی است که فایده هاي بسیار دارد وسبزي هاي خوردن را زینت می بخشد.

ترب | خواص ترب | انواع ترب | مضرات ترب


از جمله مواد معدنی ترب می توان گوگرد و اسید فسفریک را نام برد.


ترب فایده هاي بسیاري دارد که به بخشی از فایده هاي درمانی آن اشاره می کنیم:


ترب اشتها را افزایش می دهد و تنبلی معده را از بین می برد.


به هضم غذا کمک می کند ولی خود به آسانی هضم نمی شود.


ادرار را زیاد، موانع ادرار را برطرف و سنگ کبد را خرد و سموم آن را از بین می برد.


ترب براي درمان بواسیر بسیار مفید است.

ترب | خواص ترب | انواع ترب | مضرات ترب
ترب | خواص ترب | انواع ترب | مضرات ترب


سرفه هاي مزمن را از بین می برد.


سینه را نرم و پاك می کند وضد تشنج است.


آب ترب را می توان براي درمان سنگ هاي کیسه صفرا و یرقان استفاده نمود.


مرهم ترب براي درمان زخم هاي بد و روییدن موهاي ریخته استفاده کرد. ترب سیاه، در پیشگیري از بیماري هاي چون : اعصاب،
سل ،سیاتیک ، روماتیسم، سنگ مثانه، احتقان خود وانسداد مجاري تنفسی نقش بسزایی دارد.

ترب | خواص ترب | انواع ترب | مضرات ترب


ترب رنگ چهره را باز می کند.


جویدن برگ سبز ترب سیاه بوي بدن دهان را از بین برده ولثه را محکم می کند.


جوشانده ترب، سرماخوردگی را برطرف می نماید.


از جمله فایده هاي برگ ترب، وجود ویتامین ث درون است.


برگ ترب پخته شده ، براي درمان سیاه سرفه کهنه بسیار مفید است وشیر مادران را نیز افزایش می دهد. مداومت بر خوردن
ترب، براي روییدن موهایی که قبلاً ریخته است بسیار مفید است.

ترب | خواص ترب | انواع ترب | مضرات ترب


همچنین مداومت بر خوردن ترب ،عرق بدن را زیاد می نماید.


از دیگر فایده هاي ترب می توان به زیاد کردن شیر مادران، درمان ورم طهال، درد کبد و زیاد شدن ادرار اشاره نمود.


از دیگر فایده هاي جوشانده ترب، می توان به بهبود سرما زدگی دست و پا اشاره کرد.


از ترب می توان به عنوان ضدعفونی کننده استفاده کرد.


آب ترب در مورد آلرژي هایی مثل کهیر مورد استفاده قرار می گیرد.

ارزش غذایی ترب

به طور متوسط در هر صد گرم ترب خام، مواد زیر موجود است:

  • آب ۹۰ گرم
  • پروتیین ۱ گرم
  • چربی ۰/۱ گرم
  • نشاسته ۳/۵ گرم
  • کلسیم ۳۰ میلی‌گرم
  • فسفر ۳۰ میلی‌گرم
  • پتاسیم  ۳۳۰ میلی‌گرم
  • آهن ۱ میلی‌گرم
  • سدیم ۱۸ میلی‌گرم
  • ویتامین آ ۱۰ واحد
  • ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی‌گرم
  • ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی‌گرم
  • ویتامین ب ۳ ۰/۰۳ میلی‌گرم
  • ویتامین ث ۲۵ میلی‌گرم

خواص ترب سفید

بذر ترب سفید گرد ارگانیک - کشت شهر ( کشاورزی شهری )
  •  اشتها آور بوده، دستگاه گوارش را تقویت و به هضم غذا کمک می کند.
  • خوردن انواع این ماده غذایی  برای دفع سنگ کلیه و مثانه سودمند است.
  • کلیه را فعال کرده و بر حجم ادرار می افزاید.
  • آب ساقه های ترب، دفع کننده ی برونشیت، تنگی نفس و سرفه های خلط آور است.
  • مخلوط آب ترب سفید و عسل برای درمان سرفه یا سیاه سرفه بسیار مفید است.
  •  پوست را تقویت کرده و موجب روییدن موهای سر می شود.
  • این گیاه برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است.
  • آب برگ این ماده غذایی چشم را تقویت می کند.
  • دم کرده ی ریشه ی ترب، تقویت کننده ی بدن است.
  • برای مداوای زخم های بدن ازترب و عسل، ضماد تهیه کنید و روی زخم بمالید.

خواص ترب سیاه

خواص ترب سیاه و فواید دارویی و درمانی مصرف آن
  • ترب سیاه روی سیستم گوارشی و به‌ویژه برای تنظیم عملکردصفرا مفید است. به این ترتیب که این ترب باعث افزایش ترشح و دفع صفرا می‌شود.
  • این ماده غذایی باعث سم‌زدایی ازکبد میشود.زمانی که به عنوان مثال داروی زیادی می‌خورید بعد از آن لازم است که به فکر سم‌زدایی از بدن باشید.
  • این ماده غذایی به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی به عنوان ضدباکتری، ضد قارچ و ضد ویروس عمل می‌ کند و مانع از بروز عفونت های راه تنفسی و مجاری ادرار می‌ شود.
  • ترب سیاه مانع بروز سنگ مثانه می‌ شود، به‌ علاوه از انسداد مجاری تنفسی جلوگیری می ‌کند.
  • ترب سیاه علاوه بر اینکه کلیه را فعال میکند و همچنین باعث پودر شدن سنگ کلیه به ویژه سنگ های اگزالات کلیسم(Calcium oxalate) می شود دقت کنید که حتما بعد از غذا بخورید.
  • ترب سیاه با عسل برای مقابله با سرفه های خشک، مزمن و آلرژیک بسیار موثر است. شربت ترب سیاه مخاط برونشیت را روان کرده و دفع می‌کند.
  • ترب سیاه سرشار از ویتامین C است و به همین دلیل می‌تواند با خستگی مقابله کند.
  • در طب سنتی ترب سیاه را به عنوان حافظ سلامت روده‌ها می‌شناسند.
  • ترب سیاه خاصیت ملینی جزیی دارد.

خواص تربچه (ترب قرمز)

ترب | هایپر تره بار
  • تربچه برای کبد و معده بسیار مفید است و سم‌زدای بسیار خوبی است و خون را تصفیه می‌کند.تربچه در بیماری یرقان به طور شگفت‌آوری به پاکسازی بیلیروبین از خون کمک می‌کند و همچنین تولید آن را نیز تنظیم می‌کند. علاوه بر این با افزایش اکسیژن در خون از تخریب سلول‌های قرمز جلوگیری می‌کند. برگ‌های تربچه نیز برای درمان یرقان بسیار مفید هستند.
  • تربچه بطور خاص برای کبد و صفرا بسیار مفید است و جریان صفرا و بیلیروبین، اسیدها و آنزیم‌ها را تنظیم می‌کند و بیلیروبین را از خون می‌زداید و کبد را سم‌زدایی می‌کند. علاوه بر این،تربچه حاوی آنزیم‌هایی شبیه به مایروسیناس، دیتاستاز، استئار است که از کبد و کیسه‌ی صفرا در مقابل عفونت‌ها و زخم‎ها پیشگیری می‌کند.
  • تربچه سرشار از فیبر است که به هضم غذا و جذب آب را آسان می‌کند و به رفع یبوست کمک می‌کند (یبوست یکی از دلایل اصلی ابتلا به بواسیر است) و در نتیجه از ایجاد یا گسترش بواسیر پیشگیری می‌کند.
  • تربچه خاصیت ادرارآوری دارد، و میزان ادرار را افزایش می‌دهد. آب تربچه برای درمان التهاب و سوزش ادرار استفاده می‌شود. همچنین کلیه را تمیز می‌کند و عفونت کلیه‌ها و سیستم ادرار را از بین می‌برد. و به طور کلی به رفع اختلالات سیستم ادرار کمک می‌کند.
  • تربچه به دلیل فیبر بالایی که دارد، به سرعت معده را پر می‌کند و احساس سیری ایجاد می‌کند بدون اینکه کالری زیاد به بدن برساند و انتخاب خوبی برای افرادی است که می‌خواهند وزن کم کنند.
  • تربچه سم‌زدای بسیار خوبی است و سرشار از ویتامین C، اسید فولیک و آنتوسیانین است و به بهبود انواع سرطان به ویژه سرطان کولون، کلیه، روده ، معده و دهان کمک می‌کند.
  • تربچه دارای ویتامین‌C ، فسفر، روی و بعضی از ویتامین‌های گروه B  است که برای پوست بسیار مفید هستند. آب موجود درتربچه به مرطوب سازی پوست کمک می‌کند. مقداری تربچه‌ی له شده را در یک کیسه کتانی قراردهید و بر روی پوست صورت قراردهید.
  • تربچه دارای خاصیت ضدخارش است و درمان مؤثری برای تسکین خارش ناشی از گزش پشه و زنبور است. آب تربچه درد و تورم محل گزش را کاهش می‌دهد و باعث تسکین آن می‌شود.
  • تربچه حرارت بدن را پایین می‌آورد و التهاب تب را کاهش می‌دهد. نوشیدن آب تربچه در این حالت بسیار مفید است.
  • تربچه خاصیت ضدخلط دارد و باعث کاهش خلط سیستم تنفسی از جمله بینی، گلو، نای و شش‌ها حاصل از سرماخوردگی، عفونت و آلرژی می‌شود.

خواص ترب کوهی

راهنمای کاشت و پرورش تربچه | بازار بین المللی گل و گیاه سپاهان

پس از معرفی اکثر خواص ترب سفید و سیاه و تربچه، اشاره به یکی از معجره‌گرترین خواص ترب کوهی خالی از لطف نیست.

  • مصرف شربت ترب کوهی باعث تخت و صاف‌شدن شکم می‌شود.
  • شربت ترب کوهی همچنین سبب ازبین‌رفتن آب‌ اضافی و سموم از بدن می‌شود.
  • خوردن ترب کوهی دید چشم و قدرت حافظه را نیز تقویت می‌کند.
  • ترب کوهی سرشار از ویتامین C، پتاسیم، ویتامین B1، B6، منیزیم و فسفر است.

طریقه مصرف ترب

ترب سبزي سنگ شكن

این گیاه را می‌توان به صورت خام در سالاد یا از برگ‌های آن به صورت پخته در سوپ استفاده کرد.

معجون عسل وترب سیاه:

یک ترب سیاه خوب و کمی عسل نیاز داریم ،سرترب سیاه را بریده و مقداری از آنرا خالی کنید، داخلش کمی عسل طبیعی بریزید

. انتهای ترب را کمی سوراخ کنید (در یک ترب بزرگ حفره ای ایجاد کرده و همچنین در ته آن هم سوراخ ریزی به وجود آورید به طوری که آب قطره قطره از آن خارج شود.) وترب را روی یک لیوان قرار دهید حدود ۵ ساعت بعد عسل مواد داخل ترب را درخود حل کرده و به درون لیوان می ریزد،عسل،عصاره داخل ترب رو حل میکنه و به معجونی تبدیل میشود که داروی معجزه گری برای سرفه های خشک و مزمن هست ،در ضمن این معجون مانع بروز سنگ مثانه می‌ شود، به‌ علاوه از انسداد مجاری تنفسی جلوگیری می ‌کندو برای مشکلات گوارشی، کبدی، راه چاره ی خوبی است.

ترب و بارداری

مادران باردار در مواجهه با کرونا چه کنند؟ - ایسنا

فقط کافیست چند روز تربچه را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا جنین به خوبی رشد کند و تمام مواد مغذی لازم را دریافت کند. تربچه منبع غنی از کلسیم می باشد.کلسیم برای رشد استخوان ها و دندان های جنین بسیار ضروری می باشد.همچنین تربچه منبع عالی اسیدفولیک محسوب می شود که یک ماده مغذی برای تمام زنان باردار می باشد.اگر سطوح اسیدفولیک در بدن جنین کافی باشد ، از هر نوع نقص ایمنی در امان می باشد.تربچه ها حاوی پتاسیم ، آهن ، ویتامین ث می باشند و می توانند بی نهایت برای زن باردار مفید باشند.

دیگر خواص ترب

۱. بهبود سلامت سیستم تنفسی

۲. بهبود هضم غذا

۳. سم‌زدایی بدن

۴. پیشگیری از سرطان

۵. تقویت سیستم ایمنی بدن

۶. کاهش التهاب

۷. بهبود سلامت استخوان‌ها

۸. کاهش وزن

۹. مراقبت از پوست

مضرات ترب

خواص بی نظیر سبزی خوردن را بشناسید
  •  باعث ایجاد مقادیر زیادی باد در بدن می‌شود و در افرادی که معده مرطوبی دارند، مانع از هضم غذا می‌گردد.
  • اسراف در خوردن این ماده غذایی موجب دل‌پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است .
  • در صورت انسداد مجاری صفراوی نباید ازترب سیاه استفاده کرد.

مجله دکتر سلامی

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

پنج − 4 =